Oulun Sotaveteraanit ry

Liittopäivän kuulumisia Helsingistä

28.09.2020

Sotaveteraaniliiton liittopäivä pidettiin Helsingin Messukeskuksessa 21.9. Järjestelyissä oli huomioitu koronapandemian tuomat varotoimenpiteet, jotta liittopäivä voitiin hoitaa turvallisesti.

Liittopäivän ohjelmassa oli mm. perinneseminaari, jossa veteraanit itse korostivat puheenvuoroissaan perinnetyön tärkeyttä. Myös veteraanien puolisoiden ja leskien tukemisen tärkeyttä korostettiin.

Liittopäivän aikana pidetyssä liittokokouksessa valittiin liiton valtuuston puheenjohtajaksi uudelleen Jukka Paarma sekä hallituksen ja liiton puheenjohtajaksi uudelleen Erkki Heikkinen. Tehtävät ovat kaksivuotisia.

Sotaveteraaniliitto julkaisi liittokokouksen lopuksi oheisen julkilausuman.

”Sotaveteraaniliiton liittokokous vaatii veteraaneille tasa-arvoisia kotipalveluja.

Sotaveteraaniliitto on tyytyväinen marraskuussa vuonna 2019 voimaan astuneesta lakipäivityksestä, joka nosti vammautumattomien veteraanien kotiin vietävät palvelut samalle tasolle kuin sotainvalideilla. Lain jalkautumisessa on kuitenkin havaittu eriäviä käytäntöjä, ja liittokokous vaatiikin kunnasta ja kuntayhtymästä riippumatonta tasapuolista lakisääteistä kotipalveluiden tuottamista kaikille veteraaneille.

Edellä mainittu lakipäivitys jättää edelleen veteraanin korvattavaksi muun muassa lääkekulut ja silmälasien hankinnan sekä hoivapäivämaksut. Sotaveteraaniliitto vaatii rintamalisän korottamisen nykyisestä 125 eurosta 200 euroon kuukaudessa kattamaan terveydelle ja arjen hyvinvoinnille tarvittavia kuluja”.

Seuraava Sotaveteraaniliiton liittopäivä järjestetään Tampereella vuonna 2022.

Ajankohtaista

Esikatselukuva
Puheenjohtajan Joulutervehdys

16.12.2020

Lähdimme päättymässä olevaan vuoteen toiveikkaina. Olimme suunnitelleet sotiemme veteraaneille, heidän läheisilleen, ystävilleen, tukijoilleen monenlaista toimintaa....
Esikatselukuva
Liittopäivän kuulumisia Helsingistä

28.09.2020

Sotaveteraaniliiton liittopäivä pidettiin Helsingin Messukeskuksessa 21.9. Järjestelyissä oli huomioitu koronapandemian tuomat varotoimenpiteet, jotta liittopäivä voitiin...
Esikatselukuva
Vuosikokous 3.6.2020

17.06.2020

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin keskiviikkona 3.6. klo 11 keskustan seurakuntatalolla. Paikalla kokouksessa oli 17 yhdistyksen jäsentä....

Tapahtumat

Helmikuu

  • 4.2. (to) klo 10 Veteraanien, puolisoitten, leskien ja tukijäsenten aamupäivä Aleksinkulmassa. Ruokailu. 
  • 18.2. (to) klo 10 Veteraaniseurat Aleksinkulmassa.