Oulun Sotaveteraanit ry

Liittopäivän kuulumisia Helsingistä

28.09.2020

Sotaveteraaniliiton liittopäivä pidettiin Helsingin Messukeskuksessa 21.9. Järjestelyissä oli huomioitu koronapandemian tuomat varotoimenpiteet, jotta liittopäivä voitiin hoitaa turvallisesti.

Liittopäivän ohjelmassa oli mm. perinneseminaari, jossa veteraanit itse korostivat puheenvuoroissaan perinnetyön tärkeyttä. Myös veteraanien puolisoiden ja leskien tukemisen tärkeyttä korostettiin.

Liittopäivän aikana pidetyssä liittokokouksessa valittiin liiton valtuuston puheenjohtajaksi uudelleen Jukka Paarma sekä hallituksen ja liiton puheenjohtajaksi uudelleen Erkki Heikkinen. Tehtävät ovat kaksivuotisia.

Sotaveteraaniliitto julkaisi liittokokouksen lopuksi oheisen julkilausuman.

”Sotaveteraaniliiton liittokokous vaatii veteraaneille tasa-arvoisia kotipalveluja.

Sotaveteraaniliitto on tyytyväinen marraskuussa vuonna 2019 voimaan astuneesta lakipäivityksestä, joka nosti vammautumattomien veteraanien kotiin vietävät palvelut samalle tasolle kuin sotainvalideilla. Lain jalkautumisessa on kuitenkin havaittu eriäviä käytäntöjä, ja liittokokous vaatiikin kunnasta ja kuntayhtymästä riippumatonta tasapuolista lakisääteistä kotipalveluiden tuottamista kaikille veteraaneille.

Edellä mainittu lakipäivitys jättää edelleen veteraanin korvattavaksi muun muassa lääkekulut ja silmälasien hankinnan sekä hoivapäivämaksut. Sotaveteraaniliitto vaatii rintamalisän korottamisen nykyisestä 125 eurosta 200 euroon kuukaudessa kattamaan terveydelle ja arjen hyvinvoinnille tarvittavia kuluja”.

Seuraava Sotaveteraaniliiton liittopäivä järjestetään Tampereella vuonna 2022.

Ajankohtaista

Esikatselukuva
Valter Bäckströmin muistokirjoitus

12.01.2024

Hammaslääkäri Yrjö Valter (Velse) Bäckström kuoli 5.11.2023 96 -vuotiaana. Hän oli syntynyt Oulussa 14.8.1927. Lapsuus...
Esikatselukuva
Puheenjohtajan joulutervehdys

19.12.2023

Oulun Sotaveteraanit ry:llä on meneillään 63. toimintavuosi. Veteraanijärjestökenttä elää murroksessa. Oulussa veljesjärjestömme, sekä Sotainvalidit että...
Esikatselukuva
VETERAANIYHTEISÖN YHTEINEN JOULUJUHLA

14.12.2023

Tiistaina vietimme oululaisten veteraanien, puolisoitten, leskien ja tukijäsenten yhteistä joulujuhlaa Pyhän Tuomaan kirkossa. Tilaisuuteen oli...

Tapahtumat

Helmikuu

 • 1.2. (to) klo 10 Veteraanien, puolisoiden, leskien ja tukijäsenten aamupäivä Sofia seurakuntakeskuksessa. Reijo Sallinen kertoo Tammenlehvän perinneaikaan siirtymisestä. Kahvitarjoilu.
 • 6.2. (ti) klo 14 Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.
 • 13.2. (ti) klo 14 Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.
 • 15.2. (to) klo 10 Veteraaniseurat Aleksinkulmassa. Kahvitarjoilu.
 • 20.2. (ti) klo 14 Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.
 • 27.2. (ti) klo 14 Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.

Maaliskuu

 • 12.3. (ti) klo 14 Oulun Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.
 • 13.3. (ke) klo 12 Talvisodan päättymispäivän seppeleenlaskutilaisuus Oulun hautausmaan sankarimuistomerkillä. Oulun Tammenlehväkuoro laulaa tilaisuudessa.
 • 13.3. (ke) klo 18-19.30. Oulun Tammenlehväkuoron ja Pohjan Laulun yhteiskonsertti Oulun Tuomiokirkossa. Ohjelma 10 euroa.
 • 18.3. (ma) klo 12 Yhdistyksen vuosikokous.
 • 19.3. (ti) klo 14 Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.
 • 21.3. (to) klo 10 Veteraaniseurat Aleksinkulmassa. Kahvitarjoilu.
 • 26.3. (ti) klo 14 Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.