Oulun Sotaveteraanit ry

PUHEENJOHTAJAN JOULUTERVEHDYS

21.12.2021

Viime vuoden tervehdyksessäni kirjoitin, että koronasta johtuen olemme eläneet yhdistyksemme toiminnassa hyvin poikkeuksellista vuotta. Sama pätee myös päättymässä olevaan toiminta-vuoteen 2021.

Toisaalta yhteiskunnassamme on opittu elämään tämän kiusallisen viruksen kanssa. Niinpä olemme voineet tietyissä rajoissa kokoontua yhdistyksemme järjestämiin tilaisuuksiin. Erityisesti mieltäni ilahdutti 9. päivänä joulukuuta Pyhän Tuomaan kirkon tiloissa pidetty veteraanijärjestöjen yhteinen joulujuhla, johon osallistui noin 80 henkeä.

Päättyvä vuosi jää yhdistyksemme historiaan merkkivuotena. Siirtymisessä perinneaikaan otettiin ensimmäiset konkreettiset askeleet. Marraskuun 30. päivänä perustettiin Tammenlehvän Pohjois-Pohjanmaan perinneyhdistys ja jo hieman sitä ennen Sotaveteraanikuoromme muutti nimensä Oulun Tammenlehväkuoroksi.

Kiitän kuluneesta vuodesta Teitä kunnioitetut sotiemme veteraanit, sotiemme naiset, puolisot ja lesket. Kiitän Teitä veteraanityössä vastuuta kantavia, työn tukijoita ja yhteistyötahoja.

”Menen sisälle ja luen vanhasta kirjasta joululuvun. On ihmeellistä, ettei mielikuvituksen ole ollenkaan vaikeata nähdä Betlehemin ketoa ja kedolla paimenia tänä kirkkaana talviyönä. Aivan riidattomasti on myös Jumalalla nyt kunnia korkeudessa, maassa on rauha, enkä minä tunne pahaa tahtoa ketään kohtaan.”

Näihin Nobel -kirjailijamme F.E. Sillanpään sanoihin yhtyen

Toivotan Teille jokaiselle Hyvää, Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

Hannu Ojalehto

Ajankohtaista

Esikatselukuva
Veteraanijärjestöjen kevätjuhla

18.05.2024

Torstaina 16.5. vietettiin veteraanijärjestöjen kevätjuhlaa Pyhän Tuomaan kirkossa. Juhlassa esiintyivät Puolivälinkankaan päiväkodin esikoululaiset ja Oulun...
Esikatselukuva
Valter Bäckströmin muistokirjoitus

12.01.2024

Hammaslääkäri Yrjö Valter (Velse) Bäckström kuoli 5.11.2023 96 -vuotiaana. Hän oli syntynyt Oulussa 14.8.1927. Lapsuus...
Esikatselukuva
Puheenjohtajan joulutervehdys

19.12.2023

Oulun Sotaveteraanit ry:llä on meneillään 63. toimintavuosi. Veteraanijärjestökenttä elää murroksessa. Oulussa veljesjärjestömme, sekä Sotainvalidit että...

Tapahtumat

Toukokuu

  • 7.5. (ti) klo 14 Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.
  • 14.5. (ti) klo 14 Tammenlehväkuoron harjoitukset Raatin nuorisotalossa.
  • 16.5. (to) klo 13 Veteraanijärjestöjen kevätjuhla Pyhän Tuomaan kirkossa.
  • 19.5. (su) Kaatuneitten muistopäivän tilaisuudet.
    • klo 09.45 seppeleenlaskutilaisuus Oulun Tuomiokirkon kirkkopuistossa.
    • klo 12 seppeleenlaskutilaisuus Oulun hautausmaalla. Lippulinna, hartauspuhe, seppelepartiot. Musiikista vastaa Oulun Tammenlehväkuoro.

Kesäkuu

  • 4.6. (ti) Puolustusvoimain lippujuhlapäivä. Lipunnosto ja kunnialaukaukset Linnansaaressa klo 9, seppeleenlasku Oulun hautausmaan sankarimuistomerkille klo 11.30.  
  • 6.6. Sotaveteraaniliiton liittokokous Lahdessa.