Oulun Sotaveteraanit ry

Puheenjohtajan joulutervehdys

19.12.2023

Oulun Sotaveteraanit ry:llä on meneillään 63. toimintavuosi. Veteraanijärjestökenttä elää murroksessa. Oulussa veljesjärjestömme, sekä Sotainvalidit että Rintamaveteraanit, järjestivät marraskuun lopulla jo oman toimintansa päätösjuhlat.

Sotaveteraaneissa jatkamme vielä tulevaan vuoteen perinteisellä toimintasuunnitelmalla, johon sisältyvät mm. veteraanien aamupäivätilaisuudet, veteraaniseurat sekä kevät-, elo- ja joulujuhla. Tammenlehväkuorollamme on edelleen vireää toimintaa. Se on juhlistamassa monia tilaisuuksia ja järjestää myös omia konsertteja.

Yhdistyksemme hallitus kirjasi joulukuun kokouksessaan, että meillä on tunnusveteraanijäseniä yhteensä 60, joista 46 on naisia. Lisäksi puolisojäseniä on 15, leskiä 56 ja vapaajäseniä 25 sekä kannattajajäseniä 276.

Ensimmäisen kerran yhdistyksemme historiassa on nyt sellainen tilanne, ettei hallituksessa ole tunnusveteraania, kun pitkäaikainen hallituksen jäsen ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Velse Bäckström nukkui 5.11.2023 tästä ajasta pois. Muistamme kiitollisena hänen arvokasta työtään veteraaniyhteisössämme.

Kiitän teitä yhdistyksemme jäsenet, tukijat ja yhteistyötahot, jotka olette kuluneena vuonna toimineet eri tavoin sotiemme veteraanien ja sotiemme naisten sekä heidän läheistensä hyväksi.

Viime vuonna päätin joulutervehdykseni jouluevankeliumissa olevaan taivaallisen sotajoukon ylistykseen: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa”. – Niin ei ollut silloin kuitenkaan kaikkialla, eikä näytä olevan tänäkään jouluna. -Sen tähden älkäämme unohtako, että meillä on vaalittavana viime sotiemme arvokas perintö.

Hyvää ja rauhallista joulua sekä turvallista vuotta 2024

Hannu Ojalehto

Ajankohtaista

Esikatselukuva
Veteraanijärjestöjen kevätjuhla

18.05.2024

Torstaina 16.5. vietettiin veteraanijärjestöjen kevätjuhlaa Pyhän Tuomaan kirkossa. Juhlassa esiintyivät Puolivälinkankaan päiväkodin esikoululaiset ja Oulun...
Esikatselukuva
Valter Bäckströmin muistokirjoitus

12.01.2024

Hammaslääkäri Yrjö Valter (Velse) Bäckström kuoli 5.11.2023 96 -vuotiaana. Hän oli syntynyt Oulussa 14.8.1927. Lapsuus...
Esikatselukuva
Puheenjohtajan joulutervehdys

19.12.2023

Oulun Sotaveteraanit ry:llä on meneillään 63. toimintavuosi. Veteraanijärjestökenttä elää murroksessa. Oulussa veljesjärjestömme, sekä Sotainvalidit että...

Tapahtumat

Kesäkuu

  • 4.6. (ti) Puolustusvoimain lippujuhlapäivä. Lipunnosto ja kunnialaukaukset Linnansaaressa klo 9, seppeleenlasku Oulun hautausmaan sankarimuistomerkille klo 11.30.  
  • 6.6. Sotaveteraaniliiton liittokokous Lahdessa.

Heinäkuu

  • Lomaillaan, mutta vastataan puhelimeen.