Oulun Sotaveteraanit ry

VUOSIKOKOUKSEN KUULUMISIA

10.06.2021

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä pidettiin yhdistyksen vuosikokous keskustan seurakuntatalolla. Paikalle oli saapunut parikymmentä henkilöä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Paavo Kurttila.

Yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Ojalehto kertoi tervehdyssanoissaan koronapandemian muuttaneen monen yhdistyksen toimintaa, eikä Oulun sotaveteraaniyhdistyskään ole kyennyt toimimaan suunnitellulla tavalla. Tämän vuoksi monet tapahtumat ovat jääneet toteutumatta, ja vuosikokous siirtyi normaalia myöhemmäksi. Toimintaa käynnistetään loppukesästä uudelleen koronatilanteen salliessa.

Ojalehto luki edellisen vuosikokouksen jälkeen poisnukkuneiden tunnusveteraanien nimet, jonka jälkeen pidettiin hiljainen hetki heidän muistolleen. Ojalehto kertoi, että yhdistys on saanut jäseniksi uusia tunnusveteraaneja, puolisoita, leskiä ja kannattajia Kiimingistä, Kestilästä, Limingasta ja Lumijoelta, joista paikallisten yhdistysten toiminta on päättynyt.

Vuosikokous teki seuraavat henkilövalinnat. Yhdistyksen puheenjohtana jatkaa Hannu Ojalehto. Hallituksessa jatkavat Heikki Bäckström, Simo Manninen ja Sampo Puoskari. Erovuorossa olleet Valter Bäckström, Markku Holopainen, Veera Huttunen ja Pekka Koivisto valittiin uudelleen. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Leena Mikkonen Kiimingistä.

Jäsenmaksun suuruus on edelleen 20 euroa, ja se peritään vain kannattajajäseniltä.

Oulun sotilaskotiyhdistyksen sisaret hoitivat kokouksen tarjoilun, josta heille lämmin kiitos.

Ajankohtaista

Esikatselukuva
Veteraanijärjestöjen kevätjuhla

18.05.2024

Torstaina 16.5. vietettiin veteraanijärjestöjen kevätjuhlaa Pyhän Tuomaan kirkossa. Juhlassa esiintyivät Puolivälinkankaan päiväkodin esikoululaiset ja Oulun...
Esikatselukuva
Valter Bäckströmin muistokirjoitus

12.01.2024

Hammaslääkäri Yrjö Valter (Velse) Bäckström kuoli 5.11.2023 96 -vuotiaana. Hän oli syntynyt Oulussa 14.8.1927. Lapsuus...
Esikatselukuva
Puheenjohtajan joulutervehdys

19.12.2023

Oulun Sotaveteraanit ry:llä on meneillään 63. toimintavuosi. Veteraanijärjestökenttä elää murroksessa. Oulussa veljesjärjestömme, sekä Sotainvalidit että...

Tapahtumat

Kesäkuu

  • 4.6. (ti) Puolustusvoimain lippujuhlapäivä. Lipunnosto ja kunnialaukaukset Linnansaaressa klo 9, seppeleenlasku Oulun hautausmaan sankarimuistomerkille klo 11.30.  
  • 6.6. Sotaveteraaniliiton liittokokous Lahdessa.

Heinäkuu

  • Lomaillaan, mutta vastataan puhelimeen.