Oulun Sotaveteraanit ry

Liittopäivän kuulumisia Helsingistä

28.09.2020

Sotaveteraaniliiton liittopäivä pidettiin Helsingin Messukeskuksessa 21.9. Järjestelyissä oli huomioitu koronapandemian tuomat varotoimenpiteet, jotta liittopäivä voitiin hoitaa turvallisesti.

Liittopäivän ohjelmassa oli mm. perinneseminaari, jossa veteraanit itse korostivat puheenvuoroissaan perinnetyön tärkeyttä. Myös veteraanien puolisoiden ja leskien tukemisen tärkeyttä korostettiin.

Liittopäivän aikana pidetyssä liittokokouksessa valittiin liiton valtuuston puheenjohtajaksi uudelleen Jukka Paarma sekä hallituksen ja liiton puheenjohtajaksi uudelleen Erkki Heikkinen. Tehtävät ovat kaksivuotisia.

Sotaveteraaniliitto julkaisi liittokokouksen lopuksi oheisen julkilausuman.

”Sotaveteraaniliiton liittokokous vaatii veteraaneille tasa-arvoisia kotipalveluja.

Sotaveteraaniliitto on tyytyväinen marraskuussa vuonna 2019 voimaan astuneesta lakipäivityksestä, joka nosti vammautumattomien veteraanien kotiin vietävät palvelut samalle tasolle kuin sotainvalideilla. Lain jalkautumisessa on kuitenkin havaittu eriäviä käytäntöjä, ja liittokokous vaatiikin kunnasta ja kuntayhtymästä riippumatonta tasapuolista lakisääteistä kotipalveluiden tuottamista kaikille veteraaneille.

Edellä mainittu lakipäivitys jättää edelleen veteraanin korvattavaksi muun muassa lääkekulut ja silmälasien hankinnan sekä hoivapäivämaksut. Sotaveteraaniliitto vaatii rintamalisän korottamisen nykyisestä 125 eurosta 200 euroon kuukaudessa kattamaan terveydelle ja arjen hyvinvoinnille tarvittavia kuluja”.

Seuraava Sotaveteraaniliiton liittopäivä järjestetään Tampereella vuonna 2022.

Ajankohtaista

Esikatselukuva
KANSALLINEN VETERAANIPÄIVÄ

28.04.2021

Eilen 27.4. vietettiin maassamme kansallista veteraanipäivää. Kansallista veteraanipäivää on juhlittu vuodesta 1987 lähtien Suomen sotaveteraanien...
Esikatselukuva
AARNO STRÖMMERIN MUISTOKIRJOITUS

17.04.2021

Suomen Sotaveteraaniliiton kunniapuheenjohtaja Aarno Strömmer kuoli Oulussa 16. maaliskuuta 2021. Hän oli syntynyt Torniossa 6.syyskuuta...
Esikatselukuva
MARTTI LAMMINAHON MUISTOKIRJOITUS

17.04.2021

Kapteeni evp Martti Lamminaho kuoli 3. maaliskuuta Järvenpäässä. Hän oli syntynyt 16.6.1942 Iisalmessa. Martti Lamminaho...

Tapahtumat

Toukokuu

  • 6.5. (to) klo 10 Veteraanien, puolisoiden, leskien ja tukijäsenten aamupäivä Aleksinkulmassa. PERUTTU.
  • 16.5. (su) klo 12 Kaatuneitten päivän kunniakäynti ja seppeleenlasku Oulun hautausmaalla.   
  • 20.5. (to) klo 10 Veteraaniseurat Aleksinkulmassa. PERUTTU.
  • 25.5. (ti) klo 10 Pohjois-Pohjanmaan sotaveteraanipiirin vuosikokous Myllyojan seurakuntatalolla.

Kesäkuu

  • 1.6. (ti) klo 10 Yhdistyksen vuosikokous keskustan seurakuntatalon iso sali. Rajoitettu osallistujamäärä. Ennakkoilmoittautumiset toimistolle 27.5 mennessä.
  • 4.6. (pe) Puolustusvoimain lippujuhlapäivä.